"احداث "نخستین مرکز تخصصی درمان چشم کشور در شیراز" اولین بار در سال 1331 شمسی با وقف زمینی به مساحت بیش از 2500 متر مربع توسط مرحوم عنایتالله پوستچی آغاز شد.
در آن زمان بیماریهای خطرناکی چون تراخم ، آب مروارید و آب سیاه و بیماریهای قرنیه مزمن چشم در شهر شیراز و شهرستانهای تابعه اغلب مردم را رنج میداد و بدلیل امکانات محدود بهداشتی و پزشکی در برخی موارد به نابینایی افراد منجر میشد و مرحوم پوستچی پس از بازگشت انگلیس که برای درمان چشمهایش به آنجا عزیمت نموده بود، مبلغ 400 هزار تومان از اموال خود را جهت ساخت این مرکز اهدا کرد.
بعد از فوت ایشان در سال 1331 متولی وقت با فروش بخشی از اموال شخصی واقف مبلغی را تهیه و اقدام به ساخت مرکز مذکور نمودند و در سال 1337 عملیات احداث ساختمان بیمارستان آغاز شد.
بنا به دلایل مختلف از جمله عدم وجود بودجه کافی امور ساخت و ساز بیمارستان بطول انجامید و نهایتاً در سال 1342 بنای درمانگاه با زیربنای 1500 متر مربع تکمیل و آماده بهره برداری شد. بتدریج در همان سال تجهیزات لازم و وسائل پیشرفته پزشکی خریداری و به محل بیمارستان انتقال درمان بیماران آغاز گردید.
در سال 1348 قرارداد همکاری این مرکز و دانشگاه علوم پزشکی با متولی موقوفه منعقد شد و از همان سال با کوشش و جدیت آقای "دکتر خدادوست" ریاست بخش چشم دانشکده پزشکی شیراز از دوره های مختلف آموزش تخصصی چشم پزشکی به دانشجویان شروع شد و در سال 1352 با همت دکتر خدادوست "اولین بانک چشم ایران" در بیمارستان پوستچی تاسیس و "عمل پیوند قرنیه" انجام شد.
شایان ذکر در سال 1379 "اولین مرکز تحقیقات چشم پزشکی" کشور نیز در این مرکز راه اندازی شد.